Sobre el Festival

Sobre el Festival

Del 24 de juliol al 2 d’agost la ciutat de Girona celebra la II edició del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG)

Del 24 de juliol al 2 d’agost la ciutat de Girona celebra la II edició del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG), un festival obert a tothom que entrellaça el valor arquitectònic de Girona amb la creació contemporània mitjançant la innovació i les arts audiovisuals.

Durant aquests dies la ciutat s’omple de llum per convertir-se en el referent internacional de la projecció mapping. Artistes i professionals del sector posaran en valor l’alt nivell artístic d’aquesta disciplina a través de projeccions de gran format en alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat, i en petit format en el marc de la nova categoría de micro-mapping.

El FIMG 2015 inclou el II Concurs Internacional de Mapping, amb projeccions amb les projeccions dels finalistes a la convocatòria oberta de mapping a les façanes i edificis de Girona, i el I Congrés Internacional de Mapping de Girona, un espai de debat i reflexió per a professionals del sector. 

A més, el FIMG 2015 acull altres activitats relacionades amb el món del mapping, com la beca a la residència artística concedida per l'Ajuntament de Girona i Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona, els cursos i tallers de mapping, o les obres comissariades, com la de la nit inaugural del festival.

L'objectiu és fer del FIMG un festival lliure, accessible i obert a tothom. Un festival participatiu on l’espectador valora les propostes que més li agraden, i on tothom qui ho desitgi pot aprendre l’art de la vídeo projecció. Benvingut al FIMG 2015. Visita Girona i deixa’t seduir per la màgia de la llum.


El Festival de Mapping de Girona és una iniciativa de l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de BLOOM.