Gastronomia

Cuiners

Els millors restaurants i cuiners

Girona ha acollit i acull alguns dels millors restaurants del món. A la Cala Montjoi (Roses), Ferran Adrià va adquirir fama mundial amb el seu restaurant El Bulli. Li van agafar el relleu els germans Roca, amb el Celler de Can Roca (millor restaurant del món el 2013 i 2015). A més, a la província hi ha diversos restaurants amb estrelles Michelin i molts altres que tot i no tenir aquests reconeixements ofereixen experiències gastronòmiques fantàstiques.

 

Esdeveniment

Productes i esdeveniments gastronòmics

Els grans cuiners de Girona han trobat en els productes de la locals grans aliats. Peix fresc del mediterrani pescat en els ports de Roses, Palamós o Blanes, l'arròs de Pals, la poma de Girona, vedella criada en els prats del Pirineu, amb indicació geogràfica protegida… Tots es poden adquirir en els mercats locals i en les fires. A més, els diferents municipis organitzen jornades gastronòmiques en què es potencia el consum d'alguns d'aquests productes.

Vi emporda

Ruta de vi D.O. Empordà

A la comarca de l'Alt Empordà podem gaudir d'una tradició vitivinícola que és remunta a l'època romana. Les bodegues de la Denominació d'Origen Empordà ofereixen diverses experiències lligades al vi; com descobrir el seu procés de producció, la visita de vinyes o el tast de les diferents varietats, són alguns dels exemples.

CONGRÉS 2016 WORKSHOPS